Разпродажба!

Домино с нотни знаци-ноти и паузи

лв.30.00 лв.19.95

Какво е различното?

В музиката трайностите на нотите означават колко време трае изписаната нота. Измерването е в мах/тактуване/ или движение на махалото на метронома/е уред, отбелязващ кратки промеждутъци от време с равномерни удари./
Или трайностите изписани чрез ноти или паузи на всяка една половина от плочките съдържа N бр. метрични времена. Целта е да се намери друга половина на плочка, която има същия брой метр. времена. Ако няма такава , можете да поставите такава с ключ сол, за да “занулите”.

В комплекта влизат:
кутия за съхранение
24 бр. плочки с нотни трайности и трайности на паузи в различни комбинации. Използвани трайности: цяла, половина, четвъртина и осмина. Осмините са минимален брой!
Материал: липов шперплат, пирография, восъчен финиш.

Категории: ,

Описание

Домино с ноти и паузи

 

Чрез тази игра при децата се развиват доста умения. Развиване на умения чрез игра са най-приятни и дълготрайни. Развива се едновременно: памет и въображение. В някои отношения децата възприемат владеенето на нотна грамотност, като че говорят на някакъв таен език. 

Историята на играта Домино с ноти и паузи е много стара. Музикалните знаци са били нещо като тест за интелигентност прз Викторианската епоха.  Даже е имало гравирани прибори за храна с нотни знаци, след хранене  евентуално се пее по написаното на тях. Същото е било и с този вид игра. Предназначена е за хора с минимални познания нотна грамотност и спомага за упражняване на мисълта в тази посока.
Аз като музикант и преподавател по музика работещ и с малки деца, мога да кажа, че е доста креативна и интересна за деца на възраст 5-6 г. на горе, учещи се да музицират чрез ноти.

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.