Posted on Leave a comment

Финишно покритие на сувенири и изделия

Много държа след, като се свържете с мен и ми накажете, накажете какво искате да Ви няправя, да ми разкажете и за какво ще ги използвате! Освен ако не сте търговец и искате готови завършени изделия или поръчвате подарък за гости на тържество! Там давам готови решения с оглед досегашни коментари и наблюдения!
Знаете ли защо? Защото покритието може да бъде различно!

Ленено масло, восък и корнауба

Покритие с тази паста дава много хубав запечатващ финиш на изделието. Без много гланц, но с дълбоко проникване на маслото и восъка, корнаубата втвърдява и става след време нещо като лак на повърхността , но е естествен. Без химия. Ако поставя този финиш означава, че изделието няма да можете да залепвате към нищо и към изделието няма да можете да залепвате нищо.

Шеллак

Шеллак използвам за финиш, когато изделието ще се залепва към друга основа, поставка, магнит и т.н. Преди шеллака поставям пастата с масло, восък и корнауба и …шеллака запечатва. Няма да обяснявам как точно, но спирта в шеллака разтваря нанесения восък и някак си прави друг филм след съприкосновение с корнаубата.
/поне така го виждам и си го обяснявам/

Лак на водна основа

Финишно покритие с лак на водна основа е за случаите в които изделието се използва за залепване към някакъв Ваш проект. Използвам го и за ключодържател Тъпан. Дава добър запечатващ филм с оглед функционалността на ключодържател, нанизване на конци и т.н.

Трансформаторно масло

Трансформаторното масло го използвам за покриване на големи площи. За сега се е налагало за дворните изделия, които правих. Нисък разход, евтино и не изисква специална обработка и разреждане. Добре е ако се повтаря като нанасяне всяка пролет, защото слънцето си казва думата. Същия ефект, а може би и по-добър има ленения безир. само ,че безира, който се подгрява и има восък в него. Вярно по-бъгав е за работа, но си заслужава! Бързосъхнещия безир е за да отбиете номер! Нищо не върши. Покрива, колкото да ви псуват после. Или вие сами да се псувате, че сте го ползвали!

Leave a Reply